HONDURAS - CERRO AZUL MEAMBAR (SHG-EP) RFA, Organic
HONDURAS - CERRO AZUL MEAMBAR (SHG-EP) RFA, Organic
V šálku nalezneme vyváženou chuť citrusů, plné čokoládové tělo s jemným dozvukem sladkých ořechů.
Cup score – 85 b.
HONDURAS - CERRO AZUL MEAMBAR (SHG-EP) RFA, Organic
Pěstitelé: Drobní farmáři družstva Anserma
Oblast pěstování: Comayagua, Sigueatepequen.m. La Paz, 1300-1700 m/n.m.
Sklizeň: Listopad-duben, ruční sběr
Zpracování: Promytá
Odrůda: Catuai, Caturra Pacas (promytá)
Chuť: Oříškovo-citrusová, nasládlá
Certifikát: SHG-EP, COHORSIL, RFA, Organic
V šálku nalezneme vyváženou chuť citrusů, plné čokoládové tělo s jemným dozvukem sladkých ořechů.
Cup score – 85 b.
Farmáři družstva COHORSIL, kteří pěstují na rodinných farmách v těsném sousedství národního parku Cerro Azul Meambar, sklízí několik druhů odrůd kávovníku.
Spojením odrůd Catuai, Caturra a Pacas vzniká jedinečná směs. Je pojmenována podle parku Meambar, což je deštný prales nedaleko vesnice Siguaetepeque. Sklízí se pouze dokonale zralé třešně ručním sběrem v nadmořské výšce nad 1300m/n.m.
Tyto třešně díky nižší teplotě pomaleji dozrávají a vytvářejí hustší a tvrdší zrna s bohatší chutí. Po sklizni se zrna třídí na evropskou normu, zajišťující minimum defektních zrn a tím lepší a vyváženější chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.